چگونه تولید محتوا کنیم؟

چگونه تولید محتوا کنیم؟

فرض کنید شما یک سوال دارید: “چگونه تولید محتوا کنیم؟”، خب برای پیدا کردن این سوال اولین جایی که به ذهنتان می‌رسد کجاست؟ به نظر من که جواب کاملاً واضح است، گوگل! (یا هر موتور جستجوی دیگری که با آن راحت هستید). اما این فقط شما نیستید که در گوگل به دنبال پاسخی برای سوال‌های خود می‌گردید، گوگل روزانه بیش از 4 میلیارد جستجو را پاسخ می‌دهد.

زمانی که شما سوال خود را در گوگل جستجو می‌کنید، آن لینک‌هایی که در سرپ (صفحه نتایج جستجو) ظاهر می‌شوند محتوا هستند. نمی‌دانم که در جریان هستید یا نه، اما شما به طور مرتب در حال استفاده از محتوا هستید. محتوا می‌تواند شامل چیزهای مختلفی باشد، مقالاتی که به سوالات شما پاسخ می‌دهند، یک ویدئو آموزشی راجع به اینکه چطور یک کیک شکلاتی درست کنیم، پست‌های اینستاگرام، پست‌های وبلاگ، گیف (gif) و… همه نوعی از محتوا هستند.

محتوا بخش عظیمی از زندگی روزمره شما را تشکیل می‌دهد. آگاهی را بالا می‌برد، پاسخ سوالاتمان را می‌دهد، خنده بر لبانمان می‌نشاند، تصمیم‌گیری را آسان می‌کند و…

محتوا به شما کمک می‌کند که مخاطبان جدید جذب کنید، آنها را درگیر کنید، باعث رضایت آنها شوید و از این طریق درآمد شرکت خود را افزایش دهید.

اگر هنوز برای کسب و کار خود محتوا تولید نکرده‌اید، بهتر است هر چه سریع‌تر دست به کار شوید و تا انتهای این مقاله آموزش تولید محتوا همراه با ما باشید.

تولید محتوا

تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا، فرایندی است که طی آن شما ایده های جذاب برای محتوا پیدا می‌کنید، پیرامون آن اقدام به تولید محتوای متنی یا ویدئویی می کنید و سپس آن را در قالب یک پست وبلاگ، مقاله، ویدئو یا طراحی اینفوگرافیک انتشار می‌دهید و با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارید.

اگر می‌خواهید با تعریف دقیق تولید محتوا آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنم مقاله “تولید محتوا چیست؟” را بخوانید. در این مقاله به مفهوم دقیق‌تری از تولید محتوا می‌رسید و متوجه می‌شوید که یک تولید کننده محتوا دقیقاً چه کار می‌کند و چرا شما به آن نیاز دارید.

مشاهده مقاله “تولید محتوا چیست؟” در وبلاگ ندیمیکو

تولید محتوا

چرا تولید محتوا اهمیت دارد؟

همان طور که احتمالاً خودتان می دانید، تولید محتوا یکی از روش‌های بازاریابی درونگرا است. زمانی که شما محتوا تولید می‌کنید، در واقع در حال به اشتراک گزاری اطلاعات مفید با مخاطبان خود هستید که با این عمل مخاطبان بالقوه را به سایت خود جذب می‌کنید و از طرف دیگر، مخاطبان فعلی خود را درگیر کرده و رضایتشان را جلب می‌کنید.

بازاریابی محتوا، 3 برابر سرنخ بیشتر نسبت به بازاریابی سنتی تولید می کند و 62% هزینه‌های کمتری به همراه دارد.

کسب و کارهای کوچک تا متوسط که از بازاریابی محتوا استفاده می‌کنند، نسبت به آنهایی که از تولید محتوا استفاده نمی‌کنند، 126% سرنخ‌های بیشتری می‌گیرند .

61% خریدهای آنلاین، ناشی از مشتریانی است که پست‌های وبلاگ را می‌خوانند.

شرکت‌هایی که بیش از 16 پست در ماه تولید می‌کنند، 3.5 برابر ترافیک بیشتر دریافت می‌کنند نسبت به شرکت‌هایی که ماهانه 4 پست یا کمتر می‌گذارند.

محتوا برابر است با رشد کسب و کار شما. بنابراین، می‌خواهیم مراحل تولید محتوا را با استراتژی و برنامه‌ریزی برای محتوا شروع کنیم. پس در ادامه این آموزش همراه ما باشید، اگر هنوز می‌خواهید بدانید چطور تولید محتوا کنید.

content creation

نکات کلیدی برای تولید محتوا

1- مطابق با الگوریتم محتوای کمک کننده قدم بردارید

الگوریتم helpful content یا همان محتوای کمک کننده یکی از الگوریتم های گوگل است که توسط هوش مصنوعی نوشته شده است. این الگوریتم تمام صفحات سایت را بررسی می کند و محتواهای موجود در سایت را به دو دسته محتواهای با کیفیت و بی کیفیت تقسیم می کند. حال اگر از نظر این الگوریتم یک سایت محتوای بی کیفیت داشته باشد، ممکن است کل سایت را جریمه کند، چه محتوای با کیفیت داشته باشد و چه بی کیفیت.

از آنجایی که helpful content بر اساس هوش مصنوعی نوشته شده است، مانند بقیه ابزارهای هوش مصنوعی هر چقدر بیشتر فعالیت کند، توانایی شناسایی و تحلیل بیشتری پیدا می کند. حال نکته اینجاست چطور محتوای باب سلیقه این الگوریتم تولید کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم؛ باید محتوا را برای کاربر بنویسید نه برای موتورهای جستجو. یعنی زمانی که کاربر محتوا را می خواند، به جواب سوالش برسد و مشکلش رفع شود.

به نظر من این نکته مهم ترین و اولین اصل در تولید محتوا است. الگوریتم محتوای کمک کننده روی تمامی محتواها اثر می گذارد اما تاثیر بیشتری روی محتواهای آموزشی دارد. اگر توسط این الگوریتم جریمه شدید باید با بروزرسانی محتوا سعی کنید اعتماد گوگل را بدست بیاورید و امید به رتبه گرفتن داشته باشید.

تولید محتوا

2- برنامه ریزی و نوشتن استراتژی محتوا

قطعا هر کاری نیاز به برنامه ریزی دارد؛ چرا که بدون طرح اولیه و برنامه ریزی اصولی، کار به درستی پیش نرفته و در آینده نیز دچار مشکلات زیادی خواهد شد. تولید محتوا برای سایت نیز یکی از اقداماتی است که در موفقیت کسب و کار شما نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین پیش از هر اقدامی باید یک استراتژی اصولی نوشته و طبق آن پیش بروید.

3- یافتن موضوع مناسب برای محتوا

اولین نکته در تولید محتوای سایت این است که در زمان انتخاب موضوع محتوا، کلمات کلیدی مرتبط با موضوع را انتخاب کنید. انتخاب کلمات کلیدی طولانی یا دم دراز، برای یک محتوای همیشه سبز مناسب تر هستند، زیرا در کلمات کلیدی طولانی رقابت کمتری وجود دارد. پس از انتخاب کلمه کلیدی، باید نرخ سرچ آن را بدست بیاورید و در صورتی که ترافیک بالایی دارد از آن استفاده کنید.

کلماتی که انتخاب می کنید باید با موضوع محتوا بیشترین تناسب را داشته و محتوای شما در مورد آن موضوع، حرفی برای گفتن داشته باشد. یادتان باشد محتواهای همیشه سبز، اکثرا در سایت هایی دیده میشود که زودتر از رقیبان اقدام به نوشتن آن موضوع کرده اند. پس برنده کسی است که محتوا را اول و بهتر تولید می کند.

روش های پیدا کردن موضوع مناسب برای محتوا

برای پاسخ به سوال چجوری تولید محتوا کنم؟ لازم است با روش های پیدا کردن موضوع مناسب برای محتوا آشنا شوید. در ادامه به بررسی چند روش پیدا کردن موضوع مناسب برای تولید محتوا می پردازیم.

جستجو در سایت Quora

شما می توانید کلمه کلیدی موردنظرتان را جستجو کنید تا با ایده های بسیاری در رابطه با تولید محتوا در آن زمینه آشنا شوید.

Reddit Keyword Research Tool

ردیت به شما کمک می کند تا کلمه کلیدی موردنظرتان را سرچ کنید و با کلمه های مرتبط آشنا شوید.

استفاده از تگ های جستجو عکس گوگل

یکی دیگر از ابزارهای که به شما در پیدا کردن ایده محتوا کمک می کند، تگ جستجو عکس در گوگل است. شما می توانید تگ تصاویر را با کلمه کلیدی ترکیب کنید و محتوای جدید بنویسید.

کامنت های سایت

کامنت های سایت سوالاتی هستند که کاربر نتوانسته در محتواهای دیگر پاسخ آن ها را پیدا کند. بنابراین می توانند ایده های خوبی برای تولید محتوا باشند. در صورتی که سایت شما کامنت ندارد، می توانید به بررسی کامنت های سایت رقبا بپردازید.

بررسی کانال یوتیوب رقبا

با بررسی پربازدیدترین ویدیوهای کانال رقبا به راحتی می توانید، برای پرطرفدار ترین عنوان ها تولید محتوا کنید.

تولید محتوا

4- تهیه لیستی از کلمات کلیدی مرتبط

چهارمین اقدام برای پاسخ به سوال چگونه تولید محتوا کنیم، این است که با کمک ابزارهای مختلف، کلمات کلیدی پر سرچ که با موضوع شما مرتبط هستند را بیابید. علاوه بر این، وب سایت رقبای خود را که در این زمینه فعالیت کرده اند را نیز بررسی کنید.

5- بیان موضوع به صورت جزئی و کامل

نکته بعدی که باید برای پاسخ به سوال چطور محتوا تولید کنیم، در نظر بگیرید، پرداختن به 0 تا 100 موضوعی است که در مورد آن می نویسید. هرچه شما در مورد موضوع موردنظر با دقت و جزئیات بیشتری بنویسید، کاربر تمایل بیشتری برای مطالعه مطلب شما خواهد داشت. درست مثل تکنیک آسمان خراش در تولید محتوا که صفر تا صد موضوع را به صورت جامع و کامل بیان می کند. از طرفی با این روش شما به گونه ای از تکنیک سئو کلاه سفید استفاده کرده اید.

6- عنوان جذاب انتخاب کنید

در ادامه پاسخ به سوال چگونه تولید محتوا کنم؟ یک مرحله مهم در تولید محتوای سئو شده، نوشتن عنوان جذاب است. سعی کنید کلمه کلیدی اصلی محتوا را در عنوان استفاده کنید. اما بهتر است که کلمه کلیدی هدف در ابتدای عنوان شما دیده شود؛ چرا که اینگونه تاثیر بیشتری در سئو و گرفتن رتبه در گوگل خواهد داشت. برای جذب بیشتر مخاطب باید بتوانید یک عنوان جذاب و مرتبط انتخاب کنید، در نوشتن عنوان از نکات تبلیغ نویسی استفاده کنید، برای مثال وقتی می خواهید برای محتوای آموزش طراحی سایت عنوان انتخاب کنید، فقط ننویسید آموزش طراحی سایت، بلکه بنویسید آموزش طراحی سایت | صفر تا صد طراحی سایت + ویدیو. بدین ترتیب عنوان دوم احتمال کلیک بیشتری دارد. برای انتخاب یک عنوان مناسب به نکات زیر توجه کنید:

  • استفاده از اعداد در عنوان
  • مطرح کردن یک سوال در عنوان
  • استفاده از افعال منفی
  • به چالش کشیدن ذهن مخاطب
  • استفاده از عبارات هیجانی
  • استفاده از عنوان های ساده
  • ارائه راهکارهای ساده
  • ایجاد حس ترس در مخاطب
  • حل مشکلات کاربران
  • برقراری تعادل در تعداد کاراکترهای عنوان

7- نوشتن پاراگراف اول جذاب

بعد از اینکه کاربر وارد صفحه ما شده است، باید او را در صفحه نگه داریم که مهمترین راه، جذاب نوشتن پاراگراف اول محتوا است. اگر مخاطب با خواندن ابتدای محتوا جذب شد، برای مطالعه ادامه محتوا اشتیاق پیدا می کند. سعس کنید در پاراگراف اول داستان سرایی نکنید. بهترین گزینه برای نوشتن پاراگراف اول، بیان خلاصه آن چیزی است که داخل محتوا گفته شده است. برای مثال بگویید در این مقاله چه مواردی را گفته ایم و با خواندن این مقاله چه چیزی بدست می آورید. شروع خوب مانند قلابی است که خواننده را در صفحه نگه می دارد. برای شروع محتوای خوب می توانید بر اساس موضوع محتوا و سایت از موضوعات جذاب برای مخاطب مثل تاریخ، قیمت، تصویر قبل و بعد و .. استفاده کنید.

یکی دیگر از کارهایی که می توانید برای نگه داشتن کاربر انجام دهید، گرفتن یک کلیک دیگر است. اما چگونه؟ بعد از پاراگراف اول، ویدیو، پادکست، فرم، فایل دانلود و یا اینفوگراف قرار دهید و این گونه از کاربر یک کلیک دیگر بگیرید.

تولید محتوا

8- به متا تگ عنوان، تیترها و توضیحات دقت کنید

مهم ترین موضوعی که در انتخاب عنوان و تیترهای محتوا باید در نظر گرفته شود، پیدا کردن عنوان و تیترهای هدفمند بر اساس جستجوی کاربران است. برای اینکه این کلمات را پیدا کنید می توانید، موضوع مورد نظرتان را در سایت کیوردچی سرچ کنید و به کلمات کلیدی پرسرچ دست پیدا کنید. با سرچ همین کلمات در گوگل می توانید به کلی کلمه پیشنهادی گوگل دست پیدا کنید. از سوی دیگر قبل از آنکه مخاطب محتوا را مطالعه کند، عنوان و توضیح متای آن را می خواند.

بنابراین این دو، از عوامل مهم در جذب کاربر برای ادامه مطالعه محتوا هستند. عنوان یک محتوا باید بین 50 تا 60 حرف باشد. توضیح متا نیز باید عبارتی به طول 155 تا 160 کاراکتر باشد. همچنین در هر دوی این موارد باید از کلمه کلیدی به درستی استفاده شود. از آنجایی که موتور جستجوی گوگل به عنوان یک مقاله توجه ویژه دارد، باید عنوان کاملا با متن مرتبط باشد؛ در غیر اینصورت توسط گوگل جریمه خواهید شد. برای جذابیت عنوان می توانید از عدد، تاریخ و کلمات جذاب در عنوان استفاده کنید.

9- اصول سئو در تولید محتوا برای سایت

بیشتر افرادی که می خواهند سایت خود را به روز رسانی کنند، قصد بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو و سئو سایت خود را داشته و می خواهند علاوه بر تثبیت موقعیت خود در نتایج جستجو، پیشرفت نیز داشته باشند. تولید محتوای سایت بر اساس اصول سئو، تمامی ویژگی هایی که موتور های جستجو به آن حساسیت نشان می دهند را رعایت کرده و کاملا مطابق با استاندارد های سئو و بهینه سازی سایت می باشد. برای بهینه سازی محتوای خود باید به مواردی از جمله دستورات نگارش متن، تگ Alt تصاویر، تگ های عنوان و لینک های داخلی محتوا توجه ویژه کنید.

10- تعداد دفعات استفاده از کلمه کلیدی یا مترادف آن در متن

تعداد دفعات استفاده از کلمات یا عبارات کلیدی در تولید محتوا در سایت بسیار مهم است. البته تعداد استفاده از کلمات کلیدی نباید خیلی زیاد یا کم باشد. در گذشته هر چقدر از کلمه کلیدی بیشتر در یک متن استفاده می شد، آن متن رتبه بهتری در گوگل داشت؛ اما امروزه به دلیل الگوریتم های فراوان گوگل، استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی امتیاز منفی نیز در پی دارد. اصولا 3 تا 5 درصد از کلمات یک متن را باید کلمات کلیدی تشکیل داده باشد.

در صورتی که بیشتر از حد مجاز از کلمات کلیدی در محتوا استفاده کنید، دچار کیورد استافینگ خواهید شد.

 

11- به روزرسانی همیشگی محتوا

توجه کنید برای همیشه سبز بودن یک محتوا باید به صورت مداوم لینک ها، تصاویر و اطلاعات آن را بررسی کنید تا در صورت وجود خطا در هر لینک و یا نیاز به روز شدن تصاویر و محتوا، آن ها را به روز کنید. اگر محتوای شما به صفحه ۴۰۴ لینک بدهد و یا اطلاعات محتوای دیگری از محتوای شما کامل تر باشد، محتوای شما جایگاهش افت خواهد کرد. بروزرسانی محتوای قدیمی یکی از ترفندهایی است که می توانید برای افزایش بازدید سایت و حفظ رتبه محتوای خود استفاده کنید.

12- انتخاب تصویر مناسب و جذاب

مورد بعدی در پاسخ به سوال چطور محتوا تولید کنیم، استفاده از تصاویر با کیفیت و مرتبط در محتوا هستند. تصاویر یک محتوا روح آن هستند؛ با کمک تصاویر شما می توانید از خستگی کاربر جلوگیری کنید و مدت زمان بیشتری آنها را در سایت نگه دارید. تصاویر مناسب و مرتبط، به فهم محتوا نیز کمک بیشتری خواهد کرد. همچنین اینفوگرافیک ها نیز برای کاربر جذاب بوده و کمک می کنند برخی مطالب را در قالب تصاویر و جملات کوتاه مطالعه کنند.

از دید گوگل نوشتن متن های کوتاه روی عکس و عکس های مفهمی بسیار خوب است اما متن های طولانی روی عکس خوب نیست. گوگل متن نوشته شده روی عکس ها را می تواند بخواند، زیرا الان با قابلیت گوگل لنز می تواند هر چیزی را تشخیص دهد، پس متن روی تصاویر را هم می تواند بخواند.

13- اندازه مطالب محتوا

طول محتوا و مطالب سایت یکی دیگر از معیارهایی است که موتور های جستجو آن را به عنوان معیاری برای رتبه بندی سایت ها در نظر می گیرند. عوامل تعیین کننده برای اندازه محتوا، موضوع سایت، موضوع محتوا و گروه مخاطب محتوا می باشند.

از این رو ممکن است یک مطلب 300 کلمه ای در یک موضوع برای سایت طول زیادی داشته باشد و برعکس ممکن است مطلب دیگری با 700 کلمه در موضوعی دیگر، اندازه کمی داشته باشد؛ لذا تیم خدمات تولید محتوا وب پویا، با تحلیل وب سایت شما، بهترین اندازه و تعداد کاراکتر را مشخص می کنند.

تولید محتوا

14- نظر مردم را جلب کنید

هدف شما از تولید محتوا جلب رضایت کاربران و رفع نیاز و مشکلات آنها است. بنابراین بایستی به گونه ای محتوا بنویسید که رضایت کاربران را جلب کنید. بهتر است ابتدا با مشکلات و سوالات آنها آشنا شوید تا محتوای مفیدی بنویسید.

برای اینکه بتوانید نظر مردم را جلب کنید باید محتوای خود را با عبارات هیجانی آغاز کنید. تیترها و مطالب را به نحوی بنویسید که کاربر برای مطالعه آن احساس نیاز کند. تولید محتوای جدید و کامل، سبب جلب نظر کاربران می شود.

15- کپی و تکراری ننویسید

تولید محتوا در سایت ضروری و مهم است، اما هر محتوایی نمی تواند به سئو تضمینی سایت کمکی کند. شما باید محتوا را کاملا یونیک بنویسید؛ چرا که الگوریتم های گوگل می توانند محتواهای تکراری و کپی را به راحتی تشخیص دهند.

برای جلوگیری از کپی نوشتن محتوا بهتر است که چندین محتوا و مقاله را مرتبط با موضوع خود مطالعه کنید؛ پس از آن نکات مهم و کاربردی هر کدام را یادداشت کنید. در نهایت برای تولید محتوا این مطالب را بصورت پیوسته درکنار هم قرار دهید و خواناتر و کاملتر برای مخاطبین سایت خود بنویسید.

16- ایده دهی به کاربران

در محتوای خود ایده های ناب به کاربران پیشنهاد بدهید؛ زمانی که شما در محتوای خود به کاربران ایده یا ابزاری پیشنهاد می دهید، آنها را بیشتر به محتوا جذب می کنید، زیرا اصولا کاربران در جستجو راهکار و ابزار برای پیشرفت در کار خود هستند. سپس با هر بار بروزرسانی این محتوا، ایده های جدیدی به آن اضافه کنید.

برای مثال مواردی که در زیر اشاره شده است در تولید محتوای همیشه سبز بسیار موثر است:

  • اشتباهات رایج در راه اندازی فروشگاه اینترنتی و راه حل رفع آن
  • ایده هایی برای شروع کسب و کار اینترنتی تا رسیدن به درآمد
  • راهنمای انتخاب اسم برای سایت + معرفی ابزار و راهکار

17- پیوند مطالب مرتبط به یکدیگر

لینک سازی داخلی با انکر تکست درست یکی از مهم ترین مراحل سئو محتوا است. به کمک پیوند دادن محتوای خود به محتواهای مرتبط، محتوای شما همیشه به روز می ماند و اگر چیزی در آن جا افتاده باشد به کمک محتواهای دیگر تکمیل می شود. همچنین زمانی که یکی از محتواهای پیوندی را به روز می کنید، در واقع این محتوا را نیز به روز کرده اید!

پیوند دادن محتواهای مرتبط به یکدیگر، باعث بهبود سئو سایت شما نیز می شود. شما با پیوند دادن محتواها به یکدیگر، اصطلاحا لینک سازی داخلی انجام می دهید و محتواهای دیگری که مخاطبان به آن نیاز دارند را به آنها نشان می دهید.

18- لینک سازی خارجی

لینک سازی خارجی اگر درست باشد، اعتبار سایت را بالا می برد. وقتی به سایت خارجی معتبر لینک می دهید گوگل اینگونه تحلیل می کند که شما در این مطلب به سایتی که نزد من معتبر است استناد کرده اید، پس حتما مطلب این صفحه برای کاربر مفید است. علاوه بر لینک های داخلی، لینک خارجی به وب سایت های معتبر نیز میتواند پیج آتوریتی سایت را بالا ببرد؛ البته بهتر است لینک هایی که می دهید، nofollow باشد. لینک نوفالو به لینکی می‌گوییم که به موتورهای جستجو اعلام شده آن را دنبال نکنند و در نتایج جستجو تاثیری نداشته باشد. یعنی موتورهای جستجو اعتباری را برای آن درنظر نمی‌گیرند.

19- استفاده از کلمه کلیدی در پاراگراف اول

کلمه کلیدی محتوای خود را عینا در پاراگراف اول محتوا استفاده کنید. در بیشتر اوقات گوگل بخش ابتدایی محتوا شما را به عنوان توضیحات متا به کاربر نشان می دهد. حال اگر کلمه کلیدی هدف و یا عنوان محتوا عینا در این بخش نباشد، کاربران برای مطالعه سایت شما را انتخاب نمی کنند؛ همچنین ممکن است رفته رفته گوگل رتبه آن کلمه را از شما بگیرد.

20- استفاده از کال تو اکشن (CTA)

پس از تولید محتوا لازم است با کاربران تعامل داشته باشید و از آنها چیزی بخواهید که به آن کال تو اکشن می گوییم. برای مثال بگویید: سوالات خود را مطرح کنید، نظرات خود را بنویسید و …

در واقع با کال تو اکشن، کاربران را به انجام عملی دعوت می کنید. اگر هدف شما معرفی صفحه ای از سایت و یا محصول خاصی است، باید در جای مناسبی از محتوا با کمک CTA کاربر را به مشاهده آن دعوت کنید.

21- ساده و روان بنویسید

افراد بسیار کمی هستند که اهل مطالعه باشند. اغلب مردم می خواهند مطلبی را بخوانند که ساده و روان موضوع را گفته باشد و سوالات آن ها را پاسخ داده باشد. هر چه از بیان سنگین مطالب دوری کنیم، مخاطبان بیشتر روی سایت ما می مانند و مطلب ما را مطالعه می کنند.

22- احساسات مخاطب را هدف گیری کنید

اغلب مخاطبان محتوا را به شکل منطقی مطالعه نمی کنند بلکه بیشتر از لحاظ احساسی آن را مورد بررسی قرار می دهند. لحن گفتار شما باید به گونه ای باشد که احساسات مخاطب را برانگیزد. برای مثال اگر قصد فروش محصولی را دارید، آن محصول را جوری در نظر مخاطب جلوه دهید که تصور کند همه ی نیازهای او را برطرف می کند. برای هدف قرار دادن احساسات مخاطب، می توانید آینده را برای او ترسیم کنید که اگر این کار را بکند حتما موفق می شود.

23- تصویرسازی در تولید محتوا

محتواهایی که با گفتن یک داستان کوتاه شروع به گفتن موضوع اصلی می کنند، نتیجه و بازخورد بهتری نسبت به دیگر محتواها داشته اند. خود شما با محتواهایی روبرو شدید که با شروع یک داستان هیجان انگیز نظر شما را به ادامه محتوا جلب کردند.

استفاده از هنر داستان نویسی در تولید محتوای جذاب نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین؛ اگر این قابلیت را دارید حتما در تولید محتوای خود از آن استفاده کنید.

24- حس کنجکاوی مخاطب را هدف قرار دهید

با برانگیختن حس کنجکاوی کاربر می توانید او را برای خواندن تمام محتوا مشتاق کنید. اگر مخاطب برای مطالعه ی ادامه ی محتوا اشتیاق نداشته باشد ، پس از مدتی مطلب را رها می کند و ادامه ی آن را نمی خواند. با ایجاد سوالات مهم در مورد نیاز کاربر، قرار دادن جملاتی مثل: اما به اصل مطلب رسیدیم، در ادامه آن دلایل را بررسی می کنیم، به قسمت هیجان انگیز ماجرا رسیدیم و .. میتوانید کاربر را کنجکاو کنید تا ادامه ی مطلب را بخواند.

25- آنالیز و تحلیل محتوا

پس از آنکه محتوا را منتشر کردید، باید عملکرد کاربر و میزان علاقه آنها به محتوا را مورد بررسی قرار دهید. تحلیل و بررسی محتوا پس از انتشار به شما کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرده و در جهت بهبود شرایط خود اقدام کنید. اما چطور یک محتوا را تحلیل کنیم؟

برای این کار می توانید از سرچ کنسول گوگل کمک بگیرید. برای این کار کافیست سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنید؛ اگر هنوز این کار را نکرده اید، مطلب ” آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول ” به شما کمک خواهد کرد. در سرچ کنسول می توانید به اطلاعات زیر دسترسی داشته باشید:

Total click: این قسمت تعداد کلیک هر محتوا را به شما نشان می دهد.

Total impression: ایمپرشن در واقع میزان دیده شدن سایت شما در هر بار جستجو توسط کاربر می باشد.

Average CTR: نرخ کلیک هر محتوا نسبت به دیده شدن آن در نتایج جستجو می باشد.

Average position: میانگین رتبه محتوا را به شما نشان می دهد.

26- از رقبا پیشی بگیرید

همیشه رقبای خود را زیر نظر بگیرید و سعی کنید از آن ها بهتر باشید. اگر رقیب یک محتوای 1000 کلمه ای با یک ویدیو نوشته است، به این بسنده نکنید شما محتوای 1300 کلمه ای با دو تا ویدیو و پادکست بنویسید.

تولید محتوا

دو راهکار مفید جهت مختصر نویسی در تولید محتوا

ترکیب جملات

خیلی اوقات می‌توان کلمات چند جمله را با حفظ چند کلمه کلیدی که منظور را منتقل می‌کند ترکیب کرد. حذف افعال به قرینه نیز مؤثر است.

حذف کلمات تکراری و یا هم‌معنی

تکرار معانی ذهن خواننده را خسته می‌کند.

ادی شیلر، ازجمله نگارنده‌های ماهر در زمینهٔ کپی‌رایتینگ ، در نوشته‌ای جذاب به معرفی خود پرداخته است. این نوشته نمونه خوبی است که در آن نکات بارز یک کپی‌رایتینگ خوب، مانند جملات کوتاه و استفاده بجا و خلاقانه از تصاویر و گیف ها و … را می‌توان دید.

10 اشتباه در زمان تولید محتوای سایت

اکنون که پاسخ سوال “چگونه تولید محتوا کنم؟” را دادیم، نوبت به آشنایی با اشتباهات در زمان تولید محتوا می رسد که در ادامه هریک از آنها را توضیح داده ایم.

1- عدم شناخت مخاطبان

در ابتدا بایستی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و تمام نیازها و علایق آنها را بشناسید. اینگونه به راحتی محتوایی متناسب با نیاز کاربران تهیه می کنید.

2- مداوم نبودن انتشار محتوا

انتشار محتوا به طور مستمر و در زمان های مشخص بسیار مورد اهمیت است. طبق یک برنامه ریزی مناسب اقدام به انتشار محتوا کنید.

3- عدم تمرکز بر موضوع مورد نظر

سعی کنید در تولید محتوا از توضیحات غیرمرتبط پرهیز کنید. گاهی اوقات به طور ناخودآگاه ذهن از بحث و مطلب اصلی دور می شود و به توضیح موضوعات فرعی می پردازد؛ با این کار مخاطبان از خواندن ادامه محتوای شما خسته می شوند.

4- ارائه محتوای سئو نشده

سئو محتوا در گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است. به طوری که اگر محتوای شما سئو نشده باشد 70 درصد از مخاطبان خود را از دست می دهید.

5- نوشتن محتوا با غلط املایی

یکی از فاکتورهای مهم گوگل هنگام بررسی محتوای سایت، عدم وجود غلط های املایی و گرامری در آن است. البته گوگل حساسیت بیشتری بر گرامر زبان انگلیسی دارد. برای این که متوجه شوید گوگل چگونه متن فارسی شما را درک می کند، می توانید متن محتوا را در گوگل ترنسلیت گذاشته و ترجمه آن را مشاهده کنید. در صورتی که ترجمه قابل درکی مشاهده کردید، یعنی گوگل محتوای شما را درک می کند.

6- عدم رعایت پاراگراف بندی

متن های طولانی و پشت سرهم کاربران را خسته می کند و گاهی منجر به خروج کاربر از صفحه و افزایش نرخ پرش می شود. نرخ پرش به معنای این است که از بین تمام کاربرانی که وارد سایت شما شده‌اند، چه تعداد آنها با مشاهده اولین صفحه یا بدون تعامل و انجام دادن کار خاصی، سایت را ترک کرده‌اند. بهتر است هنگام نوشتن محتوا به پاراگراف بندی و جداسازی عنوان ها توجه داشته باشید. از نظر گوگل نوشتن متن های طولانی بدون پاراگراف بندی و جداسازی و بدون عنوان خوب نیست.

7- نوشتن انکر تکست عمومی و طولانی

انکر تکست به کلمه یا متنی گفته می شود که به آدرس دیگری لینک شده است. هنگام لینک سازی داخلی از انکر تکست های عمومی همچون اینجا کلیک کنید، ضربه بزنید، این مقاله و … استفاده نکنید. همچنین از نوشتن انکر تکست های طولانی نیز پرهیز کنید. توصیه می شود برای بک لینک ها از انکر تکست های عمومی استفاده شود ولی برای لینک های داخلی سایت به هیچ وجه نباید از انکرتکست های عمومی استفاده کرد. (لینکی که از سایتی به سایت دیگر ساخته شود را بک لینک می‌گویند. هر لینکی در سایت شما که به صفحه‌ای دیگر از سایت‌تان اشاره می‌کند، لینک داخلی نامیده می‌شود.)

8- مشخص نبودن لینک ها

بهتر است برای لینک ها رنگی متفاوت در نظر بگیرید تا کاربران بتوانند آنها را از متن های عادی تشخیص دهند و گوگل هم فکر نکند شما قصد فریب کاربران را دارید. البته توجه داشته باشید قسمت های دیگر از متن که لینک نیستند را هم رنگ لینک ها نکنید؛ زیرا کاربر تصور می کند آن متن نیز لینک است، به این ترتیب اعتمادش را نسبت به سایت شما از دست می دهد.

9- استفاده از اسم های عمومی برای تصاویر

به هیچ وجه از اسم های عمومی مثل picture، image برای عکس ها استفاده نکنید. اسم تصاویر را به انگلیسی و با معنی بنویسید، از کلمات کلیدی استفاده نکنید و سعی کنید اسم های خیلی طولانی استفاده نکنید.

10- استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در تگ alt تصاویر

گوگل اعلام کرده است که از کلمات کلیدی بیش از حد در تگ alt تصاویر استفاده نکنید. همین که در چند تا از عکس ها از کلمه کلیدی استفاده کنید کافی است.

content creation

محتوای همیشه سبز چیست؟

اکنون که متوجه شدید برای تولید محتوا چه باید کرد، بایستی با مفهوم محتوای همیشه سبز آشنا شوید. محتوای همیشه سبز، محتوایی است که هر زمانی که کاربر به آن مراجعه کند برای او مفید باشد و هرچه از زمان انتشار این محتوا بگذرد، باز هم کاربران را به خود جذب می کند و کم کم به عنوان یک منبع در سایر مقالات از آن استفاده می شود.

سعی کنید در حوزه فعالیت سایت خود حداقل چند محتوای همیشه سبز تولید کنید، در این صورت بازدید سایت شما افزایش می یابد و در یک موضوع، همیشه در صدر نتایج جستجو هستید.

اهمیت محتوای همیشه سبز

زمانی که شما یک محتوای همیشه سبز تولید می کنید در واقع به موتورهای جستجو از جمله گوگل نشان می دهید که هدف سایت شما رفع مشکلات و نیاز کاربران است و سایت شما برای گوگل ارزشمند می شود؛ در نتیجه جایگاه سایت شما در گوگل بهبود پیدا می کند.

علاوه بر این به دلیل اینکه یک محتوایی تولید کرده اید که پاسخ تمامی سوالات کاربران در آن داده شده است، در سایر سایت ها یا توسط کاربران به عنوان منبع معرفی می شوید. در واقع شما به کمک محتوای همیشه سبز بک لینک های زیادی دریافت خواهید کرد. شما با به کارگیری تمام نکاتی که در ابتدای محتوا گفته شد، می تونید یک محتوای همیشه سبز و کاربر پسند تولید کنید.

3 فاکتور مهم برای تولید محتوای حیرت انگیز

اکنون که متوجه  شدید برای تولید محتوا چه کار باید کرد، برای داشتن محتوایی که کاربران از خواندن آن لذت ببرند و برایشان جذاب باشد، 3 فاکتوری که در ادامه گفته ایم را از دست ندهید.

۱- ایجاد انگیزه برای مخاطب

پس از کمی مطالعه، کم کم انگیزه و تمایل افراد به ادامه مطالعه کاسته می‌شود. اما چه عواملی سبب می‌شود تا خوانندگان و مخاطبان، یک مطلب آن را تا انتها مطالعه نمایند؟ اگر مخاطبی جذب یک مطلب شود به راحتی آن مطلب را ناتمام رها نخواهد کرد. اگر جمله شروع کننده مطلب شما جذاب باشد، خواننده انگیزه زیادی برای مطالعه ادامه مطلب پیدا خواهد کرد.

عوامل تاثیر گذار بر یک شروع خوب

همانطور که می دانید شروع محتوا تعیین می کند که کاربر تا انتهای آن را مطالعه کند یا نه. بنابراین لازم است با عوامل موثر بر یک شروع خوب برای محتوا خود آشنا شوید.

خلاصه نویسی

با مطالعه متن‌های نویسنده‌های حرفه‌ای، قطعا متوجه خواهید شد که جملات شروع را معمولاً کوتاه انتخاب می‌کنند. گاهی با حالت‌هایی نامتعارف یک متن را شروع کنید. همچون استفاده از یک عبارت کوتاه یا استفاده از یک جمله تکمیل نشده که مخاطب را به خواندن ادامه مطلب ترغیب کند.

محاوره یا گفتگو با مخاطب

شما می‌توانید متن خود را با گفتگوی مستقیم با مخاطب شروع کنید و یک گفتگو دونفره را آغاز کنید. اینگونه حالت‌ها، حس ارتباط و صمیمیت را به مخاطب منتقل می‌کند.

جملات سوالی یا مبهم

شروع متن شما اگر با سوال یا جملات و کلماتی مبهم باشد، خواننده را بیشتر ترغیب به خواندن ادامه مطلب‌تان خواهد کرد.

۲- پاراگراف اول، اثربخش ترین قسمت محتوا

اگر پاراگراف ابتدایی شما در مورد موضوعات آموزشی می باشد، بهتر است که  مخاطب را در جریان کلیت موضوع قرار دهید.

۳- افزایش اثربخشی محتوا با برقراری ارتباط با مخاطب

در تولید محتوا برای فروشگاه اینترنتی، هدف از انتشار محتوا، ایجاد ارتباط و آشنایی بیشتر مخاطب با شما و محصولات سایت تان است. بنابراین متن شما باید متناسب با مخاطبتان نوشته شود و در او ایجاد انگیزه برای مطالعه ادامه مطلب و مشاهده محصولات سایت تان نماید. هنگام نوشتن متن به سن، جنسیت، سطح دانش و تحصیلات مخاطب تان توجه نمایید تا مطلبی مفید و کاربردی برای او تولید کنید.

اگر محتوای شما مکالمه ای است از توجه به نکات زیر غافل نشوید:

قرار دادن فضای سفید بین پاراگراف ها و متن های طولانی

قرار دادن فضای سفید از خستگی مخاطب می کاهد و نوشته را خواناتر می کند. ضمن اینکه باید توجه داشته باشید جملات جدید را از سر سطر شروع به نگارش کنید نه از ادامه جمله قبلی.

از کلمات ساده و روان استفاده نمایید

متن نگارشی شما باید ساده و روان باشد، به گونه ای که خواننده تمایل به خواندن ادامه مطلب داشته باشد. افزودن کلمات سنگین با مفاهیم پیچیده، سبب خستگی مخاطب و در نتیجه ادامه ندادن مطالعه مطالب شما خواهد شد.

مخاطبان را با ضمیر دوم ‌شخص خطاب کنید

این امر سبب افزایش صمیمیت در متن شما خواهد شد و خواننده آن را متنی رسمی و کسل کننده نمی داند.

content creation

7 ایده برای تولید محتوا

اکنون که با تکنیک های تولید محتوا آشنا شدید، شاید برایتان سوال شود که درمورد چه موضوعاتی تولید محتوا کنید. پیش از آن که از ایده های تولید محتوایی که در ادامه می گوییم استفاده کنید، باید توجه داشته باشید که برای سایت شما موضوع وجود داشته باشد و نظر کاربر هدف را جلب کند.

1- تولید محتوا برای ترندها

شما می توانید با توجه به موضوع کسب و کار به تولید محتوا برای موضوعات ترند جامعه بپردازید. برای مثال اگر یک فروشگاه اینترنتی اکسسوری و کادویی دارید، تولید محتوا راجع به ولنتاین موضوع مناسبی است. از دیگر موضوعات ترند که می توانید برای آنها به تولید محتوا بپردازید عبارتند از روز مادر و پدر، عید نوروز، فیلم های معروف و … .

2- تولید محتوا برای روش های خانگی

یکی دیگر از موضوعاتی که برای تولید محتوا مناسب است، تولید محتوا برای روش های خانگی است. برای مثال در صورتی که یک فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی دارید، می توانید برای روش های خانگی تهیه ماسک صورت به تولید محتوا بپردازید. مثال های دیگر در رابطه با تولید محتوا به روش های خانگی عبارتند از تیهه ترشی خانگی، کسب درامد در منزل و … .

3- تولید محتوا برای چگونه ها

تولید محتوا برای چگونه ها برای پاسخ به سوالات کاربران در حوزه کاری تان بسیار مناسب است. شما می توانید در قالب تولید محتوا به سوالات رایج مشتریان خود پاسخ دهید. برای مثال در صورتی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنید، تولید محتوا با موضوع چگونه فالورهای اینستاگرام را افزایش دهیم؟ می تواند موضوع مناسبی باشد.

4- تولید محتوا برای آمارها

یکی دیگر از ایده های تولید محتوا برای سایت، تولید محتوای آماری است. شما می توانید در حوزه کاری خود به تولید محتوای آماری بپردازید و یک سری اطلاعات در اختیار مشتریان خود قرار دهید. برای مثال آمار خودکشی در سه سال اخیر و … می تواند برای سایت وکلا موضوع مناسب و پربازدیدی باشد.

5- تولید محتوا راهنمای خرید

تولید محتوا با موضوع راهنمای خرید می تواند برای کاربران مفید و کاربردی باشد. برای مثال در حوزه فروش موبایل و تجهیزات جانبی، این گونه محتوا می تواند خرید را برای کاربران آسان کند.

6- تولید محتوا درباره نظرات

یکی دیگر از موضوعات تولید محتوا نظرات درباره یک موضوع است. برای مثال در صورتی که به فروش بازی های رایانه ای مشغول هستید، می توانید به تولید محتوا برای نظرات کاربران راجع به بازی … بپردازید. به این ترتیب مشتریان می توانند در سایت شما نظر خود را ثبت کنند و افزایش تعامل صورت می گیرد.

7- تولید محتوای قدم به قدم

تولید محتوا با عنوان قدم به قدم عمدتا آموزشی هستند و خیال کاربر را از این که تمامی مراحل گفته شده راحت می شود. برای مثال در صورتی که دوره های آموزشی می فروشید، می توانید قسمتی از آموزش های خود را به صورت رایگان و با عنوان قدم به قدم در سایت قرار دهید تا نظر کاربران را جلب کنید.

content creation

چگونه محتوای آموزشی بسازیم؟

امروزه مردم برای یافتن پاسخ سوالات خود در زمینه های مختلف به وب سایت های معتبر مراجعه می کنند. شما می توانید در مورد مسائل مختلف، مطالب آموزشی تهیه کرده و آن را در اختیار کاربران بگذارید. گاهی سوالات کاربران نیز برای تولید این نوع محتوا می تواند کمک کننده باشد.

توجه کنید که:

  • در مطلب خود از آمار و ارقام و یا قوانین استفاده کنید.
  • داشتن یک داستان جذاب مخاطب را تا انتهای داستان همراه خود می‌برد.
  • از فونت مناسب در نوشتن مطالب استفاده کنید.
  • همچنین با آموزش نکات علمی یا تجربی در هر زمینه‌ای، محتوای خود را ارزشمند کنید.

بهترین منابع برای تولید محتوا

در ادامه پاسخ به سوال چطور تولید محتوا کنم به بررسی بهترین منابع برای تولید محتوا می پردازیم.

1- نظرات مشتریان

یکی از منابعی که برای تولید محتوا بسیار می تواند به کسب و کار شما کمک کند، نظرات مشتریان است. بسیاری از مشتریان سوالات و ابهامات خود را در قسمت نظرات مشتریان بیان می کنند. شما می توانید با تولید محتوا به سوالات آنها پاسخ دهید و آنها را به محتوای سایت خود ارجاع دهید.

2- بررسی شبکه های اجتماعی

یکی دیگر از منابعی که برای تولید محتوا می تواند به شما کمک کند، شبکه های اجتماعی است. شما می توانید با جستجو در شبکه های اجتماعی و شناخت مشتریان خود متوجه نیاز آنها شوید و به تولید محتوای کاربردی بپردازید.

3- جستجوهای مرتبط در گوگل

شما می توانید با توجه به موضوع سایت خود و جستجو های مرتبط در نتایج گوگل، موضوع برای تولید محتوا پیدا کنید. برای مثال در تصویر زیر جستجوهای مرتبط در رابطه با تعمیر کولرگازی را می توانید مشاهده کنید.

4- یوتیوب

یکی دیگر از منابعی که برای تولید محتوا می توانید استفاده کنید، یوتیوب می باشد. با جستجو عبارات کلیدی کسب و کار خود می توانید موضوعات جدید برای تولید محتوا پیدا کنید.

5- کارشناسان بخش ارتباط با مشتری

کارشناسان بخش ارتباط با مشتری یکی از مهم ترین قسمت های هر کسب و کاری هستند. چرا که این بخش ارتباط مستقیمی با مشتریان شما دارند و می توانند سوالات و نیازهای مشتریان را به شما اعلام کنند تا برای آنها به تولید محتوا بپردازید.

چک لیست اقدامات بعد از انتشار محتوای سایت

پس از آن که محتوای سایت شما آماده شد، نوبت به ویراستاری و بررسی دقیق آن می رسد. فرقی نمی کند که از چه روشی تولید محتوا انجام داده اید. به هرحال پیش از انتشار محتوای سایت، باید به یک سری موارد توجه داشته باشید که در ادامه به صورت چک لیست آن ها را بررسی می کنیم.

  • طول جملات محتوا و پاراگراف ها
  • لحن بیان محتوا
  • توجه به جذاب بودن مقدمه محتوا
  • رعایت چگالی کلمات کلیدی و مترادف آنها
  • استفاده از کلمه کلیدی در هدینگ های محتوا
  • استفاده از کلمه کلیدی اصلی در پاراگراف اول
  • انتخاب URL مناسب برای محتوا
  • رفع مشکلات نگارشی و املایی محتوا
  • توجه به نام، فرمت، حجم و متن جایگزین تصاویر
  • بررسی H1، تایتل و توضیحات متا
  • انتخاب برچسب و دسته بندی ها
  • لینک سازی داخلی میان صفحات مرتبط
  • صحیح بودن کدهای اسکیما

توجه به موارد گفته شده پیش از انتشار محتوا باعث می شود تا محتوای شما کاربر پسند باشد و رتبه خوبی نیز در نتایج بدست آورید.

سوال‌های رایج

هدف از تولید محتوا چیست؟

هدف از تولید محتوا اطلاع رسانی و آموزش مخاطبان است. شما این کار را با به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد کسب‌وکار و جایگاه خود انجام می‌دهید. هرچه بیشتر آموزش دهید و ارزش ارائه دهید، مخاطبان شما بیشتر درگیر می‌شوند و شمارا به‌عنوان یک متخصص می‌بینند.

یک تولیدکننده محتوا به چه چیزی نیاز دارد؟

برای تولید محتوا نیازی به مدرک ندارید، اما نمونه کار و کسب تجربه ابزارهای مهمی برای ورود به بازار کار تولید محتوا هستند. شما می‌توانید از طریق کارآموزی، توسعه پروژه‌های شخصی یا کار آزاد، تجربه تولید محتوا را به دست آورید.

منابع

https://college.tapsell.ir

https://www.webpouya.com

farsmohtava.ir

اشتراک گذاری:

WhatsApp
Telegram
Email
Print

پست های مرتبط:

enemad-logo